Kokosgrädde är den hemliga ingrediensen i vegankola
Den veganska pralinen innehåller kokosgrädde som förutom att göra pralinen vegansk även gör den aningen mer krämig i konsistensen. Det tog Åre Choklad två år att hitta den perfekta balansen
– Intervju med Marina Hansson, en av tre grundare av Åre Chokladfabrik –
Hur skapade vi de ny veganska chokladstrutarna?
Vi är många på chokladfabriken som tycker väldigt mycket om vegansk mat. Särskilt vällagad sådan med mycket hjärta i, berättar Marina, en av Åre Chokladfabriks tre ägare och grundare.
Hur väcktes tanken?
När vi började prata lite mer om att välja vegansk mat, så började vi alla förstå och känna att det är viktigt. Det var kul att se att vi alla kunde enas i något som gav oss inspiration till att utveckla något nytt, fortsätter Marina.
Marina berättar, att man jobbat länge för att ta fram riktigt goda smaker och en bra konsistens på chokladen. Givetvis har medarbetarna fått vara smak- och testpanel!
Vad var svårast?
Det som var svårast, säger Marina, var att välja vilka smaker de nya veganstrutarna skulle ha. Vi är tjugo personer och alla har starka åsikter, så nu har vi kanske lyckats få fram smaker som passar alla, säger Marina och skrattar. Sveriges (vi tror det) godaste veganska choklad finns nu i vår fabriksbutik i Björnänge!
Text & foto: Åre Chokladfabrik